Teff - Vad är det?

Möt ”Teff”, det minsta sädeslaget i världen. Detta fantastiska uråldriga gryn har troligen hjälp till i utvecklingen av de första människorna, då det härstammar från Östafrika där det fortfarande serveras som en basföda till miljoner idag. Det är inte konstigt att olympiska långdistanslöpare avslöjade denna supermat som källa för hälsa och energi, eftersom den förser kroppen med snabb, långsam och prebiotisk energi. En utmärkt källa av protein innehållandes alla essentiella aminosyror. Teff levererar en unik kombination av element som är livsviktiga för växande barn, tränande atleter och de äldre. Teff är rikt på kalcium, järn, zink, magnesium, fosfor, tiamin, aluminium, koppar och en kostfiber som hjälper till med vikt- och blodsockerkontroll. Som den mest uråldriga av uråldrig säd, är teff helt naturligt och har inte blivit genetiskt eller kemiskt modifierad. Det betyder att sädeskornet fortfarande förblir oförändrat efter tusentals år. Eftersom dess storlek gör det omöjligt att raffinera, innehåller teff mjöl de mest näringsrika delarna av något sädesslag – kliet och groddarna. Dess nötiga smak kompletterar allt från din morgongröt eller pannkakor till dina kvällssoppor eller stekta rätter så väl som bröd, kakor, tårtor och efterrätter. Plus, det är GLUTENFRITT.